Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Λέσβου, είχε το Σάββατο (2.6.2012) ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης.

Στη Μυτιλήνη συναντήθηκε στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο»με τον Πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλή Αντωνίου, ενώ στο Βαφειό , με τον Πρόεδρο και με μέλη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκο Μόλβαλη. Στις συζητήσεις που διαμείφθηκαν έγινε προσέγγιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός στη Λέσβο και ιδιαίτερη αξιολόγηση της φετινής, ως τώρα εξαιρετικά περιορισμένης τουριστικής κίνησης και εξετάσθηκαν προτάσεις που θα βοηθούσαν τον κλάδο.

Κατά την συζήτηση ο πρόεδρος των ξενοδόχων εξήρε την συνδρομή του Νίκου Σηφουνάκη στη προώθηση των εκάστοτε αιτημάτων του κλάδου, ειδικότερα δε για τις νομοθετικές ρυθμίσεις κατά τη θητεία του στο Υπουργείο ΠΕ.Κ.Α, όπως :

η απλοποίηση των διαδικασιών με τον Νόμο για τον νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών. Ο νέος οικοδομικός κανονισμός. Ο νόμος για την απλοποίηση των περιβαλλοντολογικών μελετών των ξενοδοχείων κλπ , που βοήθησαν πολλούς επιχειρηματίες να ξεμπλοκάρουν χρονίζοντα προβλήματα των ξενοδοχείων τους.

Ο κ. Σηφουνάκης μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά:

«Ο τόπος μας έχει την δυνατότητα ανάπτυξης στον τουρισμό, δεδομένου ότι διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως π.χ. «παρθένο - απείραχτο έδαφος», ξεχωριστό φυσικό και δομημένο περιβάλλον, σπάνια μνημεία της φύσης, θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία κτλ. Βεβαίως αυτό που προέχει σήμερα είναι να ξεπεραστεί η κρίση και να σταματήσει η ματαίωση των κρατήσεων που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν απ την προηγούμενη Κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΦΠΑ, βοήθησαν μεν αλλά σαφώς δεν άρκεσαν.

Η σημερινή διαμορφούμενη συγκυρία επιβάλλει:

 Την ανάπτυξη των σχέσεων με τους εξ ανατολών γείτονες με ταχύτατη διευθέτηση των υφιστάμενων εμποδίων, όπως το ζήτημα με τη VIZA, προσαρμογή των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών (τελωνεία, σημεία εισόδου, απλοποίηση διαδικασιών έλεγχου κτλ) αλλά και προσαρμογή γενικά της αγοράς μας στα νέα δεδομένα.

 Την ανάγκη να εξεύρει η Λέσβος νέες τουριστικές αγορές με διεύρυνση του οικολογικού και πολιτιστικού τουρισμού.

 Την ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισμού, ώστε να αξιοποιηθούν οι διάσπαρτες στο νησί εγκαταστάσεις και ειδικότερα η ΜΑΡΙΝΑ Μυτιλήνης, που χάρις στις επίμονες προσπάθειές μας επιτέλους αρχίζει φέτος την λειτουργία της με εκτίμηση για αποφασιστική συμβολή της στη γενικότερη ανάπτυξη και στην τόνωση του τουριστικού εισοδήματος στο νησί.